söndag 15 mars 2009

Vegetariska vårrullar med sweet chili-sås

4 portioner
Kan frysas.

2 tsk rapsolja
300g wokgrönsaker
1 tsk färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 rågat kryddmått wokkrydda
1 msk soja
110 g skivade och avrunna vattenkastanjer
4 ark filodeg(25 * 50 cm)
2 tsk solrosolja
1 tsk sesamolja

Sås
1 msk soja
3 msk sweet chili-sås
1/2 pressad lime

Woka g.
Lgrönsakerna i två teskedar het olja, ingefära, vitlök och wokkrydda i 2 min. TIllsätt soja och vattenkastanger och dra av från värmen.
Låt svalna något.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela varje ark filodeg på bredden.
Lägg ihop filoarken och lägg över en ren och fuktad kökshandduk.
Blanda solrosolja och sesamolja.
Pensla 1 ark filodeg med lite olja.
Vik det på mitten så att du får en lång smal rektangel.
Lägg sedan en sked grönsaker i ena änden.
Rulla ihop deg-arket och vik ihop ändarna.
Lägg rullen på en plåt.
Upprepa med resten av filoarken.
Pensla på resten av oljan.
Ställ in rullarna i ugnen i 13-15 min tills de är frasiga och gyllenbruna.
Blanda ingredienserna till såsen och servera till.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar