söndag 15 mars 2009

Sötsur kikärtsgryta med svamp och ananas

5-6 port.

4 dl.kokta kikärtor.
200g champinjoner
1 purjolök
1 gul lök
2 stjälkar selleri
1 morot
1 liten squash
1 röd paprika
6 skivor ananas i sitt eget spad.
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 msk sojasås
1 msk tomatpure
8 tomater eller 1 burk tomater
2-3 tsk plantaforce
örtsalt
lite cayennepeppar.
2-3 msk hummus eller ädelfraice efter smak
1-2 tsk söndersmulad basilika.

Ansa och halvera svampen
skala och hacka löken fint
skär purjolöken i bitar
skiva sellerin fint
skiva moroten tunnt
skiva squashen
strimla paprikan
skär ananasskivorna i bitar

Fräs lök,purjolök, selleri och svamp mjuka i oljan.
Tillsätt vitlök och curry i slutet av stektiden.
Häll på sojasås och rör om.
Tillsätt squash, morot, paprika,tomater ananas,tomatpure och cremefraich eller hummus.
Låt koka tills grönsakerna är lagom mjuka.
Smaka av med plantaforce, ananasspad, örtsalt, cayennepeppar och basilika.

Servera med pressad potatis , eller ris.
Servera en fräsch sallad till.

Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar