ca 1300-1400g
1 Ekologisk lammlever(400-500g)
samma vikt späck
1 hackad, mjukfräst lök Ekologisk
3 rensade anjovisar
5 ägg Från frigående höns.
3 dl vispgrädde Ekologisk
2 dl kaffegrädde
1 msk vetemjöl
2 tsk finstött rosmarin
1,5 tsk salt
3/4 tsk vitpeppar
matfett till formarna.
Mal ner levern tillsammans med späcket löken och anjovisen, eller kör i mixer eller matberedare.
Vispa ägg, grädde och mjöl tillsammans.
Rör ner leversmeten i portioner.
Blanda väl.
salta, peppra och krydda med rosmarinet.
Smörj folieformar med rikligt med fett och fördela smeten i formarna.
Fyll formarna till 3/4.
Ställ formarna i en långpanna med vatten i.
Grädda i ca 1 timme i 175 grader.
Smaklig måltid!!
torsdag 12 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar