torsdag 4 juni 2009

Lammfärsspett med nektarinsalsa

4port.
500 g lammfärs
1 ägg
1 dl hackad bladpersilja
3 hackade vitlöksklyftor
50g pinjenötter
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm kanel
olivolja till pensling
grillspett

1.Blanda färs, ägg. persilja, vitlök ,nötter,salt och kryddor i en bunke.Låt gärna smakerna mogna.
2.lägg grillspett av trä i kallt vatten en stund.
Rulla smeten till små rullar och trä upp dem på spett.
3.Pensla med olja och grilla spetten runt om över glöd.
4.Servera spetten tillsammans med en fruktig salsa och rostad färskpotatis.

ROSTAD POTATIS.
4 port.
1 kg små färskpotatisar
2 msk olivolja , flingsalt.

1. sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren.Blanda potatis och olja på en plåt med bakplåtspapper.
2. Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.Skaka plåten ett par gånger under tiden, strö på salt. Krydda gärna med Timjan och Rosmarin.

TOMAT OCH NEKTARINSALSA.
4-6 portioner.
4 stora , mogna tomater
2 nektariner eller persikor
2 salladslökar
3 msk hackad bladpersilja
2 msk olivolja
1 dl grovriven permesanost
flingsalt
nymald peppar

1. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna.
Skär tomatköttet och nektarinerna i små tärningar. Strimla salladslökarna.
2. Blanda alla ingredienserna och låt stå en stund och dra före serverng.

Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar